''Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı olur'' misali, hemen kısır tarifimi paylaşıyorum. Hiç bilmeyenlere benden bir tarif, bilenlere de 'başkaları nasıl yapıyor?'' için belki bir alternatif...
- 2.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- yarım demet maydanoz
- yarım demet nane
- 3-4 adet taze soğan
- 3/4 su bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı limon suyu
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 adet kornişon salatalık turşusu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- tuz
- nar ekşisi
Yapılışı:
- Bulguru geniş bir kaba alıp, sıcak suyu ilave edin ve şişmesi için kenara alın.
- Tüm yeşillikleri ince ince kıyın.
- Salçaları zeytinyağında iyice karıştırarak ezin.
- Suyunu iyice çeken bulgura, zeytinyağlı karışımı ve biberleri ilave edip iyice karıştırın.
- Biraz bekleyip, tek elinizle biraz yoğurun. (eldiveniniz yoksa, buzdolabı poşeti bu iş için ideal)
- Malzeme ılınınca yeşillikleri, limon suyunu ve isteğe bağlı nar ekşisini ilave edin.
Kısırı marul, domates, turşu, turp, roka ile servis edebilirsiniz. Asma yaprağı da olabilir. Ama asma yaprağı yalancı sarmaya daha çok yakışıyor. Yalancı sarma pilavlık bulgurdan ve daha sulu yapılır. İçine domates de konur. Özellikle taze yaprakla nefis olur.
Afiyetle kalın..
Afiyetle kalın..
9 yorum:
nefis bir görüntü:))
bir iki gün oldu bende yatım aşağı yukarı aynı tarifimiz.
ellerine sağlık canım bereketli sofraların olsun
Yemelere doyamam kısır,,
Acılı acılıda oldumu tamamdır..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Nefisss gercekten kısıra bayılırım , aç tok farketmez yerım , sunum da muhteşemmm
Esercim bende bayılıyorum kısıra hergün olsa hergün yerim.
Çok güzel görünüyor,eline sağlık canım..
Sevgiler..
Nefis görünüyor.Çok severim.Ellerinize sağlık.
esrcim merhabalar..
ben müsadenle bu güzelim tabağı alır giderim,
vallahi kızmaz arkadaşlarım.
bak bi sor istersen :=))
kendi özümüzdeki tarifler aslında çok leziz çok bereketli. Alın işte kısır bu malzemeler uygun bütçeye hem de her daim her evde olabilir, besleyici hem de... ama taze domates sulandırıyor bence... fakat limon,turşu kesinlikle yakışıyor! afiyet olsun.
Tadı hala damağımda ellerine sağlık canım
Sevgiler,
Canım benim; kısırın harikaydı..Lakin ben şu anda blogumun yanındaki 'Vakit Buldukça'da höşmerim görmeme rağmen, bloguna geldiğimde onu bulamadım henüz..Düşmemiş sanırım daha:)) 'Hoş mu erim?' demiş bu tatlıyı ilk yaratan kadın erkeğine..Oradan kalmış ve söylene söylene bu hale gelmiş tatlının adı..Rivayet budur yani:)) Ellerine sağlık tatlım..
Yorum Gönder