22 Haziran 2011 Çarşamba

peynirli girit kabağı


Tezgahta tazecik yeşil kabakları görünce dayanamadım, aldım yine. Daha önce de peynirli kabak yapmak için almış, ben vakit bulamayınca Baharcım domatesli kavurmasını yapmıştı.
Ama bu kez yaptım. Aynı malzemelerle iki ayrı sunum ortaya çıktı.

Malzemeler:
  • 1 kg girit kabağı (uzun koyu yeşil olanlardan, uzaktan tazecik salatalık sanırsın)
  • 1 küçük su bardağı kadar rendelenmiş tulum peyniri
  • Yarım demet dereotu
  • Kırmızı pul biber
  • 2 Yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı:
  • Kabakları az suda haşlayın. Biraz diri kalması gerek.
  • Ortalarını bıçakla yarıp, dağılmadan içini çay kaşığınla biraz boşaltın.
  • Ayrı bir kapta rendelenmiş peyniri, ince kıyılmış dereotunu, pul biber ve zeytinyağını karıştırın.
  • Kabakların oyduğunuz kısımlarına doldurun.
  • Fırın kabına yerleştirip, dibine biraz haşlama suyundan koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 180 C'de 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Bu içi yaparken tulum peyniri ve kabak uyumunu çok beğendim. Elimde kalan kabakları da küçük küçük doğrayıp, yine tulum peyniri, dereotu, zeytinyağ, pul biber ilave ettim.
Oldu size Peynirli Kabak Salatası...

7 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel bir yaz yemeği.Elinize sağlık:)

Tümay Öztürk dedi ki...

Şu Girit kabağına bayılıyorum gerçekten! Ellerine sağlık canım.

Saglıklımutfak dedi ki...

Ben bu top kabak ile yapmıştım. gerçekten nefis oluyor. ellerine sağlık canım. öperim

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Tam bir Girit yemeği olmuş bu harika lezzet ellerine sağlık arkadaşım dün akşam fazla görüşemedik. İnşallah haftaya daha rahat görüşürüz....

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize saglık. Karnıyarık gibi olmuş sanki.
Sevgiler..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık,sevgilerrrr...

Unknown dedi ki...

Girit kabağı yuvarlak olana deniyor sanıyordum.Anlaşılan eksik öğrenmişim.Bu arada hep yapmayı istediğim bir tarif paylaşımın için teşekkürler. Ellerine sağlık harika görünüyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...