Beni güllaçla barıştıran etkinlik...
Sonunda İzmirli blog yazarları için de bir etkinlik yapıldı...
İşte bu iki cümle özetliyor Özsüt Kordon'da yaptığımız buluşmayı...
Arasıra diğer bloglarda İstanbul'da yapılan etkinliklerle karşılaşıyordum. Maalesef bu konuda İzmir'in çok kısır olduğunu düşünüp, burada da yapılsa keşke diyordum..Taa ki Özsüt, hem de bir İzmir firması bu güzel etkinliği organize edene kadar...
Geçtiğimiz perşembe akşamı Özsüt'ün Kordon Şubesinde Mine Hanım'ın misafirperverliği ve hoşsohbetiyle güzel bir 2 saat geçirdik. Kendisi bizlere Sefer Usta'nın Kemeraltı'nda ki küçük dükkanından bugünlere nasıl gelindiğini, üretim aşamalarını, hammadde seçiminlerindeki hassasiyetlerini, arge çalışmalarını ve bunun gibi Özsüt'ü yakından tanımamızı sağlayan birçok bilgiyi bizimle paylaştı. Bu yıl ilkini düzenledikleri pasta yarışmasında yaşananları anlattı. Sorularımıza tüm içtenliğiyle cevap verdi.
Özsüt'ün vitrinindeki çoğu ürünü denemiş biri olarak, bu lezzetin oluşumunda gösterilen titiz çalışmalar beni hiç şaşırtmadı...
Sektör farklı da olsa bir argeci olarak Özsüt'te arge yapmanın keyifli, ancak damak tadına yönelik olduğu için de oldukça zor olduğunu düşündüm...
Beni güllaçla barıştıran etkinlik demiştim başta... Yıllar önce kötü bir güllaç tecrübem olmuştu çünkü. Bunda içine konulan gülsuyunun ve yapılışının rolü büyüktü sanırım. O yüzden buluşmaya biraz şüpheyle gittim aslında...
O gece Özsüt bizlere 3 farklı güllaç sundu..
Klasik güllaç.. Yıllardır içinde gülsuyu var diye uzak durduğum güllaç, arasındaki bol ceviz ve bademiyle nefisti.
Beyaz çikolatalı frambuazlı güllaç.. Güllaç yaprakları arasında beyaz çikolata ile parfelenmiş frambuaza bol antep fıstığı eşlik ediyordu.
Son olarak da firmanın kendi arasında 'dutlaç' dediği kara dutlu güllaç.. Süt sevmeyenler ama karaduta bayılanlar için ideal bir lezzet. Çünkü bu güllaç sütsüz.. içinde bal, lor ve ceviz var..
Benim favori güllacım frambuazlı olanıydı. Ramazan ayının geleneksel tatlısı, frambuaz ile birleşince mayhoş hafif bir tatlı ortaya çıkmış. Daha soğuk ya da dondurma ile servis edildiğinde serinletici de olacaktır..
Teşekkürler Özsüt..